Aandacht voor Impact Ondernemen op Congres Brede Welvaart

Op vrijdag 15 december organiseerde de Impact Economy Foundation de Nationale Conferentie Brede Welvaart 2023. De conferentie was een unieke kans voor ondernemers, beleidsmakers en innovators om samen te komen en bij te dragen aan de realisatie van een Impact Economie – een economie waarin élke onderneming een impact onderneming is. Er was dan ook uitgebreid aandacht voor impact ondernemen.

Aan het eind van de dag werden voor de eerste keer de Chief Value Officer van het Jaar awards uitgereikt voor de 5 meest impactgedreven CFO’s van Nederland.

bron: Roel Simons

De Nationale Conferentie Brede Welvaart 2023 kan gezien worden als hét platform voor koplopers in de transitie naar de Impact Economie, met sprekers als Diederik Samsom (kabinetschef Klimaat Europese Commissie), Werner Schouten (Directeur Impact Economy Foundation), Janneke Hermes (CFO Gasunie), Michel Scholte (director Impact Institute en True Price) en Ton Goedmakers (CEO Vebego). Met het thema “Redefine the bottom line: van euro’s naar impact” benadrukte de conferentie het belang van een verschuiving in de economie – van financiële winst naar het creëren van maatschappelijke impact. De conferentie bracht koplopers samen die verder kijken dan financiële waarde en impact centraal stellen in elke beslissing.

Veel belangrijke thema’s waarvoor de City Deal Impact zich inzet kwamen tijdens de conferentie aan bod. Zo sprak Michel Scholte (director Impact Institute en True Price) op het plenaire panel met Willemijn Verloop (Founder Rubio Impact Ventures) over het sturen op financiële én maatschappelijke waarde. Tijdens de break-outsessies gaf Jan van der Ploeg (lid Werkgroep Inkopen met Impact CDIO) een workshop over inkopen met impact. Bartel Geleijnse, oprichter van The Colour Kitchen, sprak met ABN Amro over impact reporting.

bron: Roel Simons
bron: Roel Simons
bron: Roel Simons
bron: Roel Simons

De City Deal Impact Ondernemen was partner van de conferentie. We kijken terug op een mooie dag met een goed programma. Voor meer informatie over de conferentie en de sprekers, bezoek www.conferentiebredewelvaart.org.

bron: Roel Simons
Vorige itemPartnerblog: Over het verschil tussen dingen goed doen en de goede dingen doen