Geslaagde presentatie van de Toolbox Ondersteuning Impact Ondernemen op G40 netwerkdag

Op donderdag 11 januari vond de G40 netwerkdag voor ambtenaren plaats. Die dag waren ambtelijke collega’s van de 41 steden van harte welkom in Almelo! Projectsecretaris van de City Deal Impact Ondernemen Roos Marinissen (Platform31) presenteerde hier samen met Tessa Geertsema (KplusV) de Toolbox Ondersteuning Impact Ondernemen.

De G40 netwerkdag stond in het teken van ontmoeting, kennisuitwisseling en belangenbehartiging, de drie kernactiviteiten van het netwerk. Naast een plenaire sessie met Gemeentesecretaris van Almelo Johan Dijkstra, G40-secretaris Genie Hendriks en electoraal geograaf en onderzoeker Josse de Voogd, gingen de deelnemers op werkbezoeken en naar keuzesessies. Tijdens het G40-coördinatorenoverleg schoof Koen Haer, programmaleider van het ministerie van BZK aan, om meer te vertellen over Agenda Stad. Bij de keuzesessie Pijler Economie en Werk sprak Gerdien van der Zanden, programmamanager Human Capital Agenda van de regio Zwolle, over de integrale aanpak economie en arbeidsmarkt en presenteerde Roos Marinissen en Tessa Geertsema de Toolbox Impact Ondernemen. Op de rest van het programma stonden onder andere een interessante sessie over MKB dienstverlening en economische vernieuwing en een sessie met oud minister Ank Bijleveld-Schouten over Brede Welvaart, Twenteboard en Elke regio telt.

Over de Toolbox

KplusV en Platform31 maakten in opdracht van de City Deal met hulp van gemeenten en provincies een toolbox waarin allerlei belangrijke thema’s aan bod komen. Hoe richt je een makelaarsteam met mandaat in binnen je organisatie en hoe ga je aan de slag met financiering voor impactondernemers? In de Toolbox vind je tips en tricks om impact ondernemen te stimuleren in jouw gemeente of provincie. Bekijk de toolbox hier.

Vorige itemPartnerblog: Over het verschil tussen dingen goed doen en de goede dingen doen