Het impact leiderschapsprogramma voor professionals Trailblazers verkent pad naar nieuwe economie

AMSTERDAM, 8 juni 2023 – Hoe ziet groei eruit als winst secundair is? Wat zijn de bouwstenen van een niet uitputtende economie? Hoe kunnen gevestigde bedrijven gedijen in tijden van transitie? In haar nieuwe programma traint Trailblazers professionals zelf de gids te zijn in tijden van transitie. Met de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) om de hoek, de nieuwe EU-wetgeving die per 2024 start, is dat geen overbodige luxe. Ter lancering van Trailblazers spreekt Paul de Kuyper met koplopers en grensverkenners, op zoek naar de kiemen van de nieuwe economie.

Impactverantwoording zal niet meer alleen toebehoren aan wereldverbeterende start-ups. Bedrijven die MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) benaderen met louter een ‘comply’-mindset zullen het de komende jaren zwaar krijgen. In ieder geval als je het aan Trailblazers vraagt. De opleider helpt individuen en bedrijven met het verankeren van wat ze zelf impactleiderschap noemen. “Elke keus en elke innovatie moet vanuit een duurzaam en sociaal kader uitgerold worden om levensvatbaar te zijn in het komende decennium,” vertelt Paul de Kuyper, initiator en directeur. In het programma staat impact-gedreven product- en organisatieontwikkeling centraal en wordt de rol van een innovatie en organisatie herontdekt binnen de economie van morgen.

Koplopers & Grensverkenners

In de interviewreeks “Koplopers & Grensverkenners” van Trailblazers delen experts hun blik op ondernemen in tijden van transitie. Te gast is onder anderen journalist en historicus Sander Heijne, schrijver van Fantoomgroei en bekend van de podcasts BV Nederland en De Ommezwaai. Hij vertelt over valkuilen uit het verleden; hoe deze doorwerken in het heden en wat er nodig is om deze te doorbreken in de toekomst. Ook worden MVO-directeuren en specialisten van verschillende organisaties en het MKB geïnterviewd. Het eerste interview is vandaag te lezen op trailblazers.school.

Over Trailblazers. Trailblazers is een trainingsprogramma dat professionals de middelen en inzichten biedt om een centrale rol te spelen in tden van transitie. Men wordt getraind om boegbeeld en specialist te zn in impact-first ondernemen, voor een bewuste toekomst als organisatie en individu. Het programma richt zich op Impact Driven New Business Development en is ontwikkeld voor managers, teamleiders, MVO/CSR-coördinatoren, sustainability ocers, MKB-directeuren, SDG-verantwoordelken en ondernemers. Trailblazers nodigt professionals van alle achtergronden uit om deel te nemen aan dit trainingsprogramma om kruisbestuiving te bevorderen. Bezoek de website voor meer informatie of kom op 4 juli 2023 naar de ontbtsessie ‘Rise like a Trailblazer’ in Utrecht. Aanmelden kan gratis via de website.

Quotes. “Trailblazers is meer dan een traditioneel leiderschapsprogramma. Het is een transformerende ervaring die professionals de mogelkheid biedt om de wereld op een nieuwe manier te zien en deel te nemen aan de opwindende visie van de veranderingsmakers,” aldus Paul de Kuyper, CEO van Trailblazers. “Met de CSRD die van kracht wordt, geloven w dat het cruciaal is om professionals te empoweren met de nodige kennis, vaardigheden en het netwerk om b te dragen aan een duurzame toekomst.”

.