Impact meten

Impact meten maakt het mogelijk om maatschappelijke waarde zichtbaar te maken. Dit kan van waarde zijn bij inkoop door overheden bij impact ondernemingen of bij financieringsvraagstukken. En zicht op het eigen impact helpt ondernemers om meer impact te kunnen maken.

Werkgroep ‘impact meetinstrumentarium’

Partners met kennis van zaken over impact meten zijn verenigd in een werkgroep ‘inventarisatie impact meetinstrumentarium’. Deze werkgroep heeft een onderzoeksopdracht geformuleerd om het gebruik van impact meetinstrumentaria door ondernemers inzichtelijk te maken. Onderzoekers van Windesheim en Hogeschool van Amsterdam voeren dit onderzoek uit. Met een enquête halen zij de data op. Medio 2023 worden de resultaten van dit onderzoek gepresenteerd.

Betrokken organisaties: Windesheim en Hogeschool van Amsterdam. Kerngroep: Avance, PSO, Avance Impact, MAEX en Code Sociale Ondernemingen.

Contactpersoon: Claudia van Orden (Windesheim) en Miriam Salomons (EZK)

Je hebt gezocht op

(Webinar) Modelleren van brede welvaart op regionaal en lokaal niveau: van theorie tot beleidsvorming

(Webinar) Modelleren van brede welvaart op regionaal en lokaal niveau: van theorie tot beleidsvorming Vrijdag 5 april 2024, 14.00-16.00 uur…

Lees meer >

Onderzoek Impact Meten: noodzaak voor verandering en uniformiteit

Onderzoek Impact Meten: noodzaak voor verandering en uniformiteit In een wereld waar maatschappelijke en ecologische impact steeds meer wordt gewaardeerd,…

Lees meer >

Uitgelicht: enquête impactondernemingen

De werkgroep Impact meten is weer een stap verder: er staat een enquête voor ondernemers online.

Lees meer >