Praktijkvoorbeelden impactfinanciering

Op deze pagina verzamelen we voorbeelden van impactfinanciering.

Gemeente Haarlem en Sociaal Innovatiefonds investeren in inclusieve werkgever Global Asset Services

Het Haarlemse IT-verwerkingsbedrijf ‘Global Asset Services’ gaat opschalen en uitbreiden door een aanvullende locatie te openen, genaamd ‘De Werf’. De Werf gaat op grote schaal overbodige IT-materialen verwerken vanuit gemeentelijke- en bedrijfsmatige afvalstromen (e-waste). Met deze opschaling creëert Global Asset Services in de komende vijf jaar tot 20 duurzame banen en 30 tot 50 werkstages voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Om deze uitbreiding te financieren, ontvangt Global Asset Services een lening van €250.000 van het Sociaal Innovatiefonds (SIF). Daarnaast zijn er resultaatfinancieringsafspraken gemaakt met de gemeente Haarlem: voor iedere duurzame baan keert de gemeente Haarlem €6.000 uit, met een maximale vergoeding van €150.000. Deze vergoeding wordt gebruikt om de lening van het SIF af te lossen. Lees hier meer over het werkbezoek dat wethouder Diana van Loenen bracht samen met Michiel Tunnissen (SZW) en Pascal de Zwart (SpaarneWerkt).

Sociaal Innovatiefonds financiert nog eens vier inclusieve werkgevers

Met A Beautiful Mess, Energiebox, Global Asset Services, en Yespers erbij, heeft het SIF zeven werkgevers gefinancierd die samen tot wel 445 duurzame banen gaan realiseren. Lees er hier meer over.

Apostolisch Genootschap, vermogensbeheerder OHV en Social Finance NL investeren in aanmelders Sociaal Innovatiefonds

Het Apostolisch Genootschap, vermogensbeheerder OHV, en Social Finance NL hebben de handen ineengeslagen om te investeren in twee van de zeven werkgevers die aangeklopt hebben bij het Sociaal Innovatiefonds (SIF). Het SIF is een initiatief van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid dat werkgevers helpt om drempels weg te nemen voor het investeren in een inclusieve werkvloer. Het resultaat van de samenwerking: in totaal is er 1,7 miljoen euro geïnvesteerd in twee werkgevers die samen 50 duurzame banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en een veelvoud aan leerwerkplaatsen gaan realiseren. Lees er meer over op de website van Social Finance NL.

Sociaal Innovatiefonds en Start Foundation investeren in Energiebox

Het Sociaal Innovatiefonds (SIF) en Start Foundation verstrekken ieder een lening van €150.000 aan sociale onderneming Energiebox die in opdracht van gemeenten energiebesparende maatregelen uitvoert in sociale huurwoningen en/of huizen met energiearmoede. Lees er meer over op de website van het SIF.

Je hebt gezocht op

Toolbox Makelaars met Mandaat

Toolbox Makelaars met Mandaat Passende ondersteuning aan ondernemers met een maatschappelijke en circulaire ambitie. Dat is wat de gemeentelijke partners…

Lees meer >

Impactanalyse pilot Sociaal innovatiefonds

Impactanalyse pilot Sociaal innovatiefonds De maatschappelijke baten van het Sociaal Innovatiefonds lijken ruimschoots op te wegen tegen de kosten, maar…

Lees meer >

Video & podcast: ‘resultaatfinanciering – betalen voor impact?’

Donderdag 22 september vond het webinar “Resultaatfinanciering: betalen voor impact?” plaats. Een webinar gericht op resultaatfinanciering; verschillende sprekers gingen in gesprek over de voordelen en de uitdagingen, zowel vanuit het oog van een gemeente als ondernemer en financier. Luister en bekijk hier het webinar terug.

Lees meer >