Europese aandacht voor Haarlemse impactondernemingen en de City Deal Impact Ondernemen

Naar aanleiding van het artikel van Mark Damman in de Volkskrant, bracht europarlementariër Lara Wolters een bezoek aan partner van de City Deal Impact Ondernemen Gemeente Haarlem. Wolters bezocht verschillende impactondernemers en organisaties die bijdragen aan een duurzame nieuwe economie. Het bezoek was een uitstekende gelegenheid om de positieve ontwikkelingen op het gebied van impact ondernemerschap in Haarlem en de landelijke samenwerking te belichten, maar ook om de urgentie en noodzaak te benadrukken om op beleidsniveau meer te doen.

Het werkbezoek werd bijgewoond door Floor Roduner, wethouder Financiën in Haarlem, en Renée Roodhuizen, vicefractievoorzitter en gemeenteraadslid van de PvdA. Het vond plaats daags nadat het Europees Parlement de Corporate Sustainability Due Diligence Directive (CSDD) had aangenomen, een wet die ketenverantwoordelijkheid regelt bij bedrijven en een belangrijke stap is op het gebied van Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (IMVO). Lara Wolters, als drijvende kracht achter deze wet, heeft zich ingezet om deze door het parlement te loodsen.

Edwin Teljeur, Ruud Meijer en wethouder Floor Roduner, André Brasser van De Stadsgarage en Pjotr Anthoni van PwC en Code Sociale Ondernemingen voerden met haar het gesprek over de voorbeeldrol van de gemeente Haarlem, EU-wetgeving en Europese regelingen ter bevordering van impact ondernemen, CSRD en de City Deal als instrument van de verandering. De City Deal-aanpak werkt en de partners weten elkaar goed te vinden, daar waren we het met elkaar over eens!

Lees hier het verslag van dit inspirerende werkbezoek.