Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Impactinstrumenten bij overheidsinkoop, wat zijn de verschillen?

november 23, 2023 @ 15:00 - 16:30

Impactinstrumenten bij overheidsinkoop, wat zijn de verschillen?

MAEX, B Corp, de Code Sociale Ondernemingen en PSO (Prestatieladder Socialer Ondernemen) nodigen je graag uit voor de online sessie Impactinstrumenten bij overheidsinkoop, wat zijn de verschillen? op donderdag 23 november. Tijdens de bijeenkomst vertellen sprekers wat de verschillende impactinstrumenten inhouden, waarin ze van elkaar verschillen en hoe ze elkaar aanvullen.

 

Ondernemingen kunnen bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke opgaven. Maar hoe weet je als overheid of de partij waaraan je een opdracht geeft, doet wat die belooft? Hoe zorg je dat er geen sprake is van green– of socialwashing?

 

Om te garanderen dat je samenwerkt met een onderneming die daadwerkelijk maatschappelijke impact creëert, zijn de afgelopen jaren veel instrumenten opgezet. Maar daarmee ontstaat weer een nieuwe vraag: wat onderscheidt al die partijen van elkaar?

 

Met de onlinebijeenkomst Impactinstrumenten bij overheidsinkoop, wat zijn de verschillen? op donderdag 23 november, willen vier sprekers namens prominente instrumenten daar meer inzicht in geven. Zij zullen vertellen waar je, als je zakendoet met een onderneming die hun goedkeuring draagt, als opdrachtgever op kunt vertrouwen. Wat houden deze instrumenten in? Wat zijn de verschillen? En waar vullen ze elkaar aan? Uiteraard is hierbij ruim gelegenheid tot het stellen van vragen.

 

De bijeenkomst wordt gefaciliteerd door de City Deal Impact Ondernemen en is slechts informerend bedoeld. De City Deal Impact Ondernemen heeft geen voorkeur voor een van de partijen, ook niet ten opzichte van andere instrumenten of certificerende organisaties die niet bij deze bijeenkomst betrokken zijn.

 

Het programma ziet er als volgt uit:

 • Opening door Edwin Teljeur, projectleider City Deal Impact Ondernemen
 • Presentaties, inclusief korte vragenronde per presentatie
  • MAEX – Silvia Oostwegel
  • B Corp – Tessa van Soest
  • Code Sociale Ondernemingen – Frank Verheul
  • PSO – Jan Theo Hoefakker
 • Algemene vragenronde over praktijktoepassingen
 • Afronding met Edwin Teljeur

 

Je kunt je hier aanmelden. Hopelijk tot dan!

Gegevens

Datum:
november 23, 2023
Tijd:
15:00 - 16:30