Interview met projectleider Edwin Teljeur

De eerste fase zit erop voor de City Deal Impact Ondernemen. Waar staan we nu en wat mag je de komende periode van ons verwachten? Projectleider Edwin Teljeur vertelt het je. Maak kennis met een gedreven verbinder én impactondernemer. 

Op welk resultaat ben je trots en waar staan we nu? 

“De samenwerking in het coördinatieteam loopt echt lekker. Er is gezamenlijkheid en informele verbinding tussen meerdere partijen. Dat maakt het voortbouwen zoveel makkelijker.

We hebben nu scherper in beeld waarop we gaan lopen. Dat is nodig. Want we zijn allemaal gelijkwaardige netwerkpartners met ook nog onze eigen ondernemingen en organisaties. Dus soms krijg je veel tijd en aandacht van iemand en soms even helemaal niets. Dat is begrijpelijk en dat vraagt om focus. Want we kunnen niet álles doen. We kijken heel goed: wat is een logische plek voor bepaalde werkzaamheden en overleggen in het netwerk?”

Wat is jouw drive om te doen wat je doet?

“Ik ben maatschappelijk ondernemer en ik heb de afgelopen 15 jaar niets anders gedaan dan dat. Voor City Deal werk ik drie dagen per week en de andere twee dagen ben ik directeur bij een sociaal restaurant in Castricum. Ik vind de combinatie heel mooi. Het ene moment praat je redelijk abstract over zaken die misschien over twee jaar pas hun uitwerking hebben en het andere moment staat de kok aan je bureau omdat zijn mixer kapot is. Dat is waar het om gaat. Dat je nog steeds met je voeten in de klei staat en bijdraagt aan hoe je met elkaar tot een sterkere samenleving komt.

Het ondernemerschap naast het projectleiderschap heb ik echt nodig om dit werk ook goed te kunnen doen. Het versterkt elkaar. Hier ben ik de verbinder tussen de werelden van de overheden en het ondernemen. Het is mijn expertise om dingen zakelijker aan te pakken. Ik maak dingen puntiger.”

Wat is er zo mooi aan de City Deal?

“Organisaties en individuen steken zoveel energie in een beter klimaat voor impact ondernemen. Ze hebben de City Deal helemaal verweven in hun dagelijkse werkzaamheden. Dat zie je niet alleen bij de ondernemers. Die drive ligt ook bij de overheid. Bevlogen ambtenaren en bestuurders zijn met dit onderwerp aan de slag.

We realiseren een netwerkorganisatie waarin inhoudelijke lijnen samenkomen en partijen die anders niet met elkaar gesproken hadden elkaar vinden. De City Deal is neutraal en heeft geen ander doel dan het versterken van het ecosysteem.”

Welke concrete resultaten liggen er in het verschiet?

“We verwachten veel van de nieuwe website. Impact ondernemers beschikken daarmee over een etalage én een archiefkast. Dat is nodig omdat er zoveel gebeurt. We gaan ook veel ervaringen ophalen bij alle partners en alles goed in de etalage zetten. Daarnaast ontwikkelen we de leidraad Impact Ondernemen voor gemeenten. Hoe kunnen ze met Impact Ondernemen aan de slag? Hoe doe je zaken met een impactondernemer? Binnenkort vind je het allemaal heel handzaam bij elkaar op http://www.citydealimpactondernemen.nl “ 

Edwin Teljeur, tel 06 2301 5874 en Linkedin