Project helpt sociaal mkb bij ESG-score

Sociale mkb’ers in Nederland, Spanje en Oostenrijk, waaronder startups, kunnen zich nog tot 30 april gratis aanmelden voor Green at Heart. Dit internationale project, in Nederland georganiseerd door Impact Hub Amsterdam en Amsterdam Impact, helpt gratis om je ESG-score (environmental, social and governance) in beeld te krijgen. Daarbij krijg je aanbevelingen op maat om je prestaties te verbeteren. Zestig ondernemingen ontvangen ook nog eens € 8.000,- om hun actieplan uit te voeren.

Impactondernemingen zijn in de kern al gemotiveerd om ethisch te presteren op sociaal gebied, duurzaamheid en de eigen governance. Daarnaast krijgen álle ondernemingen, afhankelijk van hun omvang, de komende jaren te maken met voorschriften om over die onderwerpen te rapporteren. Er zijn dus genoeg redenen om zicht te krijgen op je eigen ESG-score en die, waar nodig, te verbeteren.

Gratis deelname

Daarom biedt het door de EU gefinancierde project Green at Heart gratis toegang tot een nieuwe, compacte online ESG-beoordelingstool en drie begeleidende webinars – voor een aantal productiebedrijven is er aanvullend een gratis toegankelijke circulariteitsbeoordelingstool. Als je hiermee aan de slag gaat, krijg je in beeld waar je staat ten opzichte van je sector. Hieruit volgen adviezen op maat om je sociale, milieu- en bestuursprestaties te verbeteren, waar je een concreet actieplan mee op kunt stellen. Daarbij worden zestig bedrijven geselecteerd en beloond met € 8.000,- om hun plan uit te voeren.

Aanmelden is nog enkele dagen mogelijk via dit formulier en duurt slechts twee minuten. Je krijgt dan in mei toegang tot de tool, die je nog tot eind juli in kunt vullen. De tool vraagt ongeveer anderhalf uur van je tijd, de webinars duren elk een uur. Kijk voor meer informatie op de website van Green at Heart.

Afbeelding: Green at Heart