Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Burgercollectieven en overheid: Genoeg geëxperimenteerd?!

juni 16, 2023 @ 11:30 - 18:30

Burgers krijgen van lokale overheden wel vaker de ruimte om met hun collectief (in energie, zorg, voeding, wonen…) te experimenteren en uit te zoeken wat mogelijk is. Inmiddels zijn er in Nederland al zoveel burgercollectieven in zowat alle sectoren, dat we ons kunnen afvragen: is er niet al genoeg geëxperimenteerd? Is het niet tijd dat al dat experimenteren ook eens gaat leiden tot het aanvaarden van deze andere manier van organiseren? Is het geen tijd om de rol die burgers daar vrijwillig in opnemen ook te gaan erkennen als waardevol voor de hele samenleving?

Tijdens de CollectieveKracht-Meeting met als thema ‘’Burgercollectieven en overheid: Genoeg geëxperimenteerd?!’’ gaan we hier dieper op in, en zwengelen we de dialoog tussen alle betrokken stakeholders verder aan door het uitwisselen van ervaringen, verhalen, inzichten uit praktijk en wetenschap en hierover met elkaar in gesprek te gaan.

Het evenement begint met een warm welkom door Lukas Held van CollectieveKracht en Jacques Giesbertz van Europe Direct Eindhoven. Hierop volgt een keynote van Godfried Engbersen en tien sessies met elk hun eigen thema’s en sprekers. Het evenement wordt afgesloten met een panel en netwerkborrel.

Welkomstconsumpties en consumpties tijdens de netwerkborrel zijn voorzien, de optionele lunch kost €14,50 en moet zelf betaald worden. Mocht je jezelf willen aanmelden voor de optionele lunch, laat het ons weten door een mail te sturen naar collectievekracht@rsm.nl

 

Gegevens

Datum:
juni 16, 2023
Tijd:
11:30 - 18:30
Site:
https://collectievekracht.eu/evenementen/default.aspx

Locatie

Parktheater Eindhoven