Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De Dag van de Stad 2023

oktober 9, 2023

De Dag van de Stad 2023

Met het concertgebouw Musis als thuis en uitvalsbasis bekijken we op maandag 9 oktober de stad Arnhem van dichtbij. Tijdens de zevende Dag van de Stad nodigt Arnhem jou onder andere uit om mee de wijk in te gaan. Want in de wijk wordt alles zichtbaar. De grote transitieopgaven van deze tijd, maar ook de energie en de inspiratie om die uitdagingen aan te pakken.

Thema: De stad van dichtbij
De opgaven in onze steden zijn divers en complex. Hoe vang je de klappen van de klimaatcrisis op? Hoe pak je de sociale ongelijkheid aan? Hoe kunnen we wonen haalbaar en betaalbaar houden voor alle inwoners? Kortom: hoe kunnen we jouw stad en ons land inrichten zodat we sterk en veerkrachtig om kunnen gaan met verschillende uitdagingen? We kijken op 9 oktober vooral naar wat er in de wijk speelt. Van vinexwijk tot kwetsbare wijk, alle stedelijke uitdagingen – van energietransitie tot eenzaamheid – spelen zich af op wijkniveau. We gaan de wijken in, om de stad van dichtbij te bekijken. En om in die wijken de energie en de inspiratie te vinden om die uitdagingen aan te pakken.

Zo blijf je op de hoogte
Volg ons op LinkedInInstagram en X (twitter) en hou deze website in de gaten voor updates.

Programma
Het thema ‘De stad van dichtbij’ vindt een plek in het programma. Je stelt naar eigen smaak en inzicht jouw ideale m
ix samen. We starten samen in Musis, waar je kiest voor een van de twee openingslezingen. Na de gezamenlijke opening kies je voor je eigen deelprogramma. Wil je de stad van dichtbij bekijken? Kies een excursie naar een Arnhemse wijk, waar je samen met experts en bewoners oplossingen bedenkt om de wijk leefbaarder en gezonder te maken. Je kunt Arnhem ook van dichtbij bekijken door op pad te gaan met bijzondere gidsen, zoals een architectuurhistoricus, een boswachter en Arnhems grootste fan. In Musis vind je kritische denkers, theatermakers en verhalenvertellers. Of luister naar Last lecturesverhalen van betrokken Arnhemmers of naar de talkshows waar wijken en City Deals aan bod komen. Of denk actief mee bij een van de Ontwerpateliers waar Arnhem een creatief tintje aan geeft.

Je vindt alle onderdelen terug in onderstaand blokkenschema.

Ontmoeting en uitwisseling
Tussendoor lunchen we gezamenlijk in Musis om 12.15. Als je meegaat de wijk in of meedoet aan een Ontwerpatelier dan krijg je lunch mee. Om 16.00 uur is iedereen welkom in Musis in de Muzenzaal. We sluiten af met een pub quiz, speciaal voor deze Dag van de Stad ontwikkeld en gepresenteerd door de makers van de Grote Podcastlas. Daarna start de borrel en de band.

 

Gegevens

Datum:
oktober 9, 2023
Site:
https://www.dedagvandestad.nl/

Locatie

Arnhem